Home » Cursussen en Workshops

Voorlopig geen Cursussen en workshops.

 

In verband met de huidige omstandigheden hebben wij alle cursisten afgebeld. Wel is er in overleg beperkte ruimte voor ex cursisten die zelfstandig aan de slag kunnen.

Wij hebben op dit moment geen enkel idee wanneer de cursussen en workshops weer gestart kunnen worden.

 

Wij geven cursussen en workshops in ons  Atelier Glass Art + Lood in Oegstgeest

Bij voldoende aanmeldingen starten wij maandelijks een nieuwe cursus.

 

De cursussen en workshops worden gegeven in ons atelier Glass Art + Lood 

  • Het adres van het atelier is:
  • Endegeesterstraatweg 5, 2342 AJ Oegstgeest. (Let op: Als u TomTom gebruikt kunt u het beste Nr 2 in plaats van Nr 5 intoetsen. Ons atelier is in het gebouw tegenover nr 2 en ligt direct aan de Endegeesterstraatweg.

Er is ruim (gratis) parkeergelegenheid tegenover het gebouw. Naast de voormalige Julianaschool

Het atelier is niet dagelijks geopend. Wilt u eens komen kijken? Laat het ons weten via het contactformulier  of bel even met  Paul 0649630716. Wij kunnen dan een afspraak met u maken.

 

De Cursus Tiffany:

Bestaat uit 4 dagdelen.

U leert om patronen uit te werken en de techniek van het glas snijden, het glas omwikkelen met koperfolie en het aan elkaar solderen van de stukjes glas. Vervolgens wordt het werk voorzien van details, een kettinkje en patina. Het werkstukje neemt u na de cursus mee naar huis.

De kosten voor deze cursus zijn  €150,00 inclusief alle materialen.

T.z.t. willen wij  weer starten met een cursus op de woensdag middagen en/of  op de woensdag avonden. In overleg is het ook mogelijk om op andere dagen en dagdelen  een cursus  te verzorgen.

  

De Cursus glas in lood:

De glas in lood cursus gaat ook pas weer starten als alle Corona perikelen achter de rug zijn.

U kunt zich voor een volgende glas in lood cursus aanmelden via de contact pagina. Wij nemen dan contact met u op , 

De glas in lood cursus bestaat uit zes dagdelen . Tijdens deze avonden leert u zelf patroon berekenen, glas snijden, het glas in het lood zetten, solderen en het raam kitten, In totaal maakt u drie raampjes die u natuurlijk mee naar huis mag nemen..

De kosten voor de basiscursus glas-in-lood van 6 dagdelen van 3 uur inclusief materiaalkosten voor 3 werkstukken. € 250,00

Als vervolg op de basiscursus kan men verder gaan in het inloopatelier. De cursist kan dan een keuze maken uit een aantal standaardontwerpen of een eigen ontwerp uitvoeren. Hij/ zij kan dan zelfstandig in het atelier werken en krijgt zo nodig advies, hulp en begeleiding. Zie voor verdere informatie de glas in lood pagina

 

Workshop Glas in Lood

Ook is het mogelijk voor een groep van minimaal 2 en maximaal  4 personen een workshop van een hele dag van 9 - 5 of een halve dag van 1 - 5 te volgen, waarna de deelnemers met een eigen gemaakt glas-in-lood raampje naar huis gaan.

Workshop voor groepen van 1 dag € 75,00 p/p inclusief materiaal, koffie, thee, lunch en een afsluitend drankje, van een halve dag € 50,00. Minimaal 2 personen maximaal 4 personen. 

Workshop Glasfusen

Nieuw is de workshop glas fusen. Het smelten van glas in allerlei vormen. Deze workshop beslaat 1 dagdeel van 3 uur en kost € 75,00 Inclusief de materialen. 

U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt een korte uitleg over het maken van glazen objecten. U leert omgaan met een glassnijder en krijgt de gelegenheid deze techniek te oefenen. Daarna begint u aan uw kunstwerk. U zoekt kleuren glas uit, snijdt dit en legt de stukjes op de plek waar u ze hebben wilt. Vervolgens gaan aan het einde van de workshop alle werkstukken in de glasoven om te fusen. Dit fusen neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De werkstukken kunnen later op afspraak opgehaald worden in het atelier.

Inloop atelier

De kosten voor  het maken van  eigen werk in Tiffany, Glas-in-Lood, of Fusen zijn € 25,00 per avond of dagdeel van drie uur. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het  gekozen ontwerp. Iedere 5e inloop is voor onze rekening.

  

Voor meer informatie of aanmelden voor één van deze  cursussen of workshops neemt u contact om met: pjekel@gmail.com of 0649630716

Ook kunt u uw gegevens doorgeven via onze contactpagina. In dat geval zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen