Home » Cursussen en Workshops

Cursussen en workshops.

 

Wij geven Tiffany cursussen in samenwerking met Atelier Glass Art + Lood in Oegstgeest

Bij voldoende aanmeldingen starten wij maandelijks een nieuwe cursus. De volgende cursus Tiffany start in november. 

 

De cursussen worden gehouden in het atelier Glass Art + Lood 

  • Het adres van het atelier is:
  • Endegeesterstraatweg 2, 2342 AJ Oegstgeest. 

     Er is ruim (gratis) parkeergelegenheid naast het gebouw

Het atelier is niet dagelijks geopend. Wilt u eens komen kijken? Laat het ons weten via het contact formulier of bel even met Jan Ter Haar 0622169210

We kunnen dan een afspraak met u maken.

 

 

De Cursus Tiffany:

Bestaat uit 4 dagdelen.

U leert de techniek van het glas snijden, het glas omwikkelen met koperfolie en het aan elkaar solderen van de stukjes glas. Vervolgens wordt het werk voorzien van details, een kettinkje en patina. Het werkstukje neemt u na de cursus mee naar huis.

De kosten voor deze cursus zijn  €125,00 inclusief alle materialen.

 

Wij willen eind februari 2019 weer starten met een cursus op de woensdag middagen en op de woensdag avonden.

Later dit jaar is er bij voldoende aanmeldingen ook ruimte om voor andere dagdelen te kiezen.   

 

 

  

De Cursus glas in lood:

 U kunt zich voor de glas in lood cursus aanmelden via de contact pagina. Bij voldiende aanmeldingen nemen wij contact met u op. We hopen eind februarie weer met een cursus te kunnen starten.

De glas in lood cursus bestaat uit zes dagdelen . 

Tijdens deze avonden leert u zelf glas snijden, het glas in het lood zetten, solderen en kitten, In totaal maakt u drie raampjes die u natuurlijk mee naar huis mag nemen..

De kosten voor deze cursus zijn € 250,00 inclusief alle materiaalkosten voor de drie raampjes.

Als vervolg op de basiscursus kan men verder gaan in het inloopatelier. De cursist kan dan een keuze maken uit een aantal standaardontwerpen of een eigen ontwerp uitvoeren.

De kosten zijn : Basiscursus glas-in-lood   6 dagdelen van 3 uur inclusief materiaalkosten voor 3 werkstukken. € 250,00

 

Workshop Glas in Lood

Ook is het mogelijk voor een groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen een workshop van een hele dag van 9 - 5 of een halve dag van 1 - 5 te volgen, waarna de deelnemers met een eigen gemaakt glas-in-lood raampje naar huis gaan.

Workshop voor groepen van 1 dag € 75,00 p/p inclusief materiaal, koffie, thee, lunch en een afsluitend drankje, van een halve dag € 50,00. Minimaal 6 personen maximaal 8 personen.

Workshop Glasfusen:

Nieuw is de workshop glas fusen. Het smelten van glas in allerlei vormen. Deze workshop beslaat 1 dagdeel van 3 uur en kost €25,00 exclusief de materialen. Tijdens deze workshop 

U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt een korte uitleg over het maken van glazen objecten. U leert omgaan met een glassnijder en krijgt de gelegenheid deze techniek te oefenen. Daarna begint u aan uw kunstwerk. U zoekt kleuren glas uit, snijdt dit en legt de stukjes op de plek waar u ze hebben wilt. Vervolgens gaan aan het einde van de workshop alle werkstukken in de glasoven om te fusen. Dit fusen neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De werkstukken kunnen later op afspraak opgehaald worden in het atelier.

Workshop Tiffany

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van een Workshop voor Tiffany. Ik wil gaan proberen om cursisten in één dagdeel (misschien een hele dag)  kennis te laten maken met alle aspecten van de techniek.  

Inloop atelier:

De kosten voor  het maken van  eigen werk in glas-in-lood, Tiffany of fusen ziijn € 25,00 per avond of dagdeel. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het   gekozen ontwerp.

Iedere 5e inloopavond is voor onze rekening.

  

 

 

Voor meer informatie of aanmelden voor één van deze  cursussen of workshops neemt u contact om met: jencterhaar@gmail.com of 0622169210

Ook kunt u uw gegevens doorgeven via onze contact pagina. In dat geval zullen wij contact met u opnemen