Wij geven cursussen en workshops in ons  Atelier

 

Het is mogelijk om aan workshops deel te nemen in groepen van minimaal drie en maximaal 5 personen. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich via de contactpagina even aanmelden wij nemen dan contact met u op.

  • Het adres van het atelier is:

Het atelier is niet dagelijks geopend. Wilt u eens komen kijken? Laat het ons weten via het contactformulier  of bel even met  Paul 0649630716. Wij kunnen dan een afspraak met u maken.

 

De Cursus Tiffany:

Bestaat uit 4 dagdelen.

U leert om patronen uit te werken en de techniek van het glas snijden, het glas omwikkelen met koperfolie en het aan elkaar solderen van de stukjes glas. Vervolgens wordt het werk voorzien van details, een kettinkje en patina. Het werkstukje neemt u na de cursus mee naar huis.

De kosten voor deze cursus zijn  €150,00 inclusief alle materialen.

De Tiffanycursus wordt gegeven op de woensdagmiddagen.

 

De Basiscursus glas in lood:

U kunt zich voor een volgende glas in lood cursus aanmelden via de contact pagina. Wij nemen dan contact met u op , 

De glas in lood cursus bestaat uit vier dagdelen . Tijdens deze avonden leert u hoe een patroon berekend wordt, u leert  glas snijden, het glas in het lood zetten en solderen., U maakt twee glas in lood raampjes die u natuurlijk mee naar huis mag nemen..

De kosten voor de basiscursus glas-in-lood van 4 dagdelen van 3 uur inclusief materiaalkosten voor 2 werkstukken. € 250,00

Als vervolg op de basiscursus kan men verder gaan in het inloopatelier. De cursist kan dan een keuze maken uit een aantal standaardontwerpen of in overleg een eigen ontwerp uitvoeren. Hij/ zij kan dan zelfstandig in het atelier werken en krijgt zo nodig advies, hulp en begeleiding. 

 

Workshop Glas in Lood

Ook is het mogelijk voor een groep van minimaal 2 en maximaal  5 personen een workshop van een hele dag van 10- 5 of een halve dag van 1 - 5 te volgen, waarna de deelnemers met een eigen gemaakt glas-in-lood raampje naar huis gaan.

Workshop voor groepen van 1 dag € 125,00 p/p inclusief materiaal, koffie, thee, lunch en een afsluitend drankje, van een halve dag € 75,00. Minimaal 2 personen maximaal 5 personen. 

 

Workshop Glas fusen

Nieuw is de workshop glas fusen. Het smelten van glas in allerlei vormen. Deze workshop beslaat 1 dagdeel van 3 uur en kost € 75,00 Inclusief de materialen. 

U  krijgt  uitleg over glas de karakteristieken van glas en over het maken van glazen objecten. U leert omgaan met een glassnijder en krijgt de gelegenheid deze techniek te oefenen/ Na een korte onderbreking voor thee of koffie begint u aan uw kunstwerk. U zoekt kleuren glas uit, snijdt dit en legt de stukjes op de plek waar u ze hebben wilt. Vervolgens gaan aan het einde van de workshop alle werkstukken in de glasoven om te fusen. Dit fusen neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De werkstukken kunnen later op afspraak opgehaald worden in het atelier.

 

Inloop atelier

Voor ex cursisten en mensen die al ervaring hebben met glas in lood of Tiffany bestaat er de mogelijkheid om in ons atelier aan een eigen werkstuk te werken.

Tijdens deze inloop dagdelen kan van ons gereedschap en eventueel onze expertise gebruik gemaakt worden. De kosten voor de inloop zijn € 27,50 per avond of dagdeel van drie uur inclusief thee of koffie en een drankje na afloop. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het  gekozen ontwerp. Iedere 5e inloop is voor onze rekening.

Voor meer informatie of aanmelden voor één van deze  cursussen of workshops neemt u contact om met: pjekel@gmail.com of 0649630716

Ook kunt u uw gegevens doorgeven via onze contactpagina. In dat geval zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen